Cautare

2575 de rezultate pentru "dobrogea grup" (5.73 secunde)
pentru ca nu este suficient ca un partid sa aiba cel mai mare grup parlamentar.
Conform Curtii Constitutionale, "votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica".
Mai mult decat atat, daca ar fi citit Regulamentul, colegii nostri de la independenti ar fi aflat ca atunci cand apare un grup politic nou senatorii care vor sa faca parte din Comisiile Permanente trebuie sa solicite Biroului Permanent sa dea un termen in care liderii tuturor grupurilor politice din Senat sa negocieze prezenta in Comisiile Permanente a noilor membri ai unui grup politic aparut, sub conditia, insa, a pastrarii configuratiei politice rezultata din alegeri, asa cum rezulta si din jurisprudenta Curtii Constitutionale, mai exact din Decizia 601/2005, si asa cum rezulta si din prevederile Regulamentului Senatului.
Un grup de liberali gorjeni a transmis o contestatie Comitetului Teritorial de Arbitraj din cadrul Organizatiei Judetene, solicitand o verificare a modului in care s-au desfasurat alegerile prin care Dian Popescu a fost ales in fruntea PNL Targu Jiu.
Seful statului se intalneste cu fiecare grup parlamentar care sustine Guvernul Boc pentru a discuta despre planul de austeritate convenit cu FMI. ... Spre deosebire de acum doua saptamani, seful statului discuta cu fiecare grup parlamentar in parte.
Instalarea lui Ilie Sarbu ca lider de grup al PSD, in Senat, este, probabil, una dintre cele mai mari greseli facute de Ponta, pana acum.
Daca avem nevoie de regasirea limbajului comun, de toate energiile, ne putem gandi - de ce nu - inclusiv la o conducere cu adevarat colectiva, care sa nu fie prezidata de o singura persoana, ci de un grup de lideri reprezentativi pentru partid.
Majoritarii au refuzat categoric aceasta amanare, drept care Opozitia a parasit lucrarile, ramanand in sala doar liderii de grup ai PSD si PNL, precum si vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu (PNL), si secretarul aceleiasi Camere, Adrian Tutuianu (PNL), care erau de serviciu la conducerea sedintei.
Un grup de parlamentari si europarlamentari ai Partidului Social Democrat si lideri de organizatii judetene i-au adresat, marti dupa-amiaza, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin intermediul careia ii aduc acestuia o serie de reprosuri si il acuza pe acesta de minciuna.
Mai precis, contra prevederilor Constitutiei, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis in mod abuziv ca independentii care s-au desprins din alte partide dupa alegeri pot constitui un grup parlamentar si pot primi chiar functii in Biroul Permanent, ceea ce inseamna ca liderii UNPR, spre exemplu, vor putea emite pretentii pentru asemenea posturi, cu sprijinul PDL si al UDMR, dar in dauna opozitiei si a regulilor democratice.
Mircea Toader a precizat ca deputatii democrat-liberali urmeaza sa-si aleaga si viceliderii de grup.
Metoda este aplicata doar la un semn al liderului de grup al PDL, Cristian Radulescu, ori de cate ori in discutie este subiectul sensibil CSM si, respectiv, validarea celor doi reprezentanti ai societatii civile in acest for, problema restanta pentru Senat.
Senatorul Serban Radulescu ar putea parasi PDL In sesiunea legislativa care va incepe in septembrie 2011, este posibil ca PC sa aiba grup parlamentar la Senat.
PC a fost primul care a incercat sa smulga din asa numitul grup mixt, in realitate grup al uneperistilor lui Oprea, inca cel putin 5 senatori, care, alaturi de Dan Voiculescu si Ion Vasile sa formeze un grup conservator de sine statator.
"grup de persoane care se opun majoritatii". ... "totalitatea persoanelor care fac parte dintr-un grup politic potrivnic partidului aflat la putere; politica pe care o duce acest grup fața de partidul la putere".
Sigur, conteaza, conform Constitutiei si Regulamentului, ponderea fiecarui grup in ansamblu.
Sigur, conteaza, conform Constitutiei si Regulamentului, ponderea fiecarui grup in ansamblu.
Opozitia anunta ca este dispusa sa colaboreze cu Puterea pe marginea legii electorale USL propune infiintarea unui grup de lucru format din reprezentanti ai Puterii si ai Opozitiei, care sa lucreze la noua lege electorala astfel incat actul normativ sa poata fie promulgat cat mai grabnic.
Ii sugeram lui Victor Ponta sa priveasca cele doua tabele care cuprind deputatii si senatorii fara apartenenta la un grup parlamentar : Deputati fara apartenenta la un grup parlamentar 1. ... Zoicas Gheorghe Senatori fara apartenenta la un grup parlamentar:
Senatorul social-democrat Serban Nicolae sustine ca functia de lider de grup nu ii este una straina si ca, teoretic, nu s-ar teme de responsabilitatea pe care aceasta o implica insa, in opinia sa, o posibila schimbare a sefiei grupului PSD din Senat ar trebui realizata astfel incat sa nu bulverseze grupul.
google-analytics.com